15 کاری که باید قبل از بارداری انجام دهید!

0 22

ممکن است شما هنوز باردار نشده باشید، اما اکنون کارهای زیادی می توانید انجام دهید تا خود را تا حد امکان برای یک کودک در حال رشد آماده کنید. در این مقاله 15 کاری که باید قبل از بارداری انجام دهید! را بیان کرده ایم، بهتر است قبل از اقدام بارداری از آن مطلع باشید.

اقدامات قبل از بارداری به شرح زیر هستند:

هر زوجی می تواند حس فرزنددار شدن را تجربه کند، اما برای این اتفاق مهم باید اقدامات قبل از بارداری را انجام دهند:

1- قبل از بارداری با پزشک خود مشورت کنید

بهتر است زمانی که برای بارداری تصمیم می گیرید با یک پزشک متخصص قرار ملاقات بگذارید، حتی اگر قبلا باردار بوده اید. اگر مشکلات سلامتی دارید که می تواند بر شانس باردار شدن شما تأثیر بگذارد یا بارداری را خطرناک تر کند، مهم است که اکنون آن ها را تحت کنترل قرار دهید.

پزشک شما با گرفتن یک تاریخچه کامل پزشکی از شما و همسرتان، معاینه قبل از بارداری را شروع می کند. او همچنین ممکن است بخواهد تعدادی آزمایش، مانند آزمایش خون و آزمایش پاپ اسمیر و… انجام دهید تا مطمئن شود که هیچ کدام از شما شرایط پزشکی ندارید که بر بارداری یا شانس باردار شدن شما تأثیر بگذارد. پزشک شما ممکن است برای بیماری هایی مانند بیماریهای زیر؛ سلامت شما و همسرتان را بررسی کند:

سرخجه

آبله مرغان

اچ‌آی‌وی

ایمنی هپاتیت B

تبخال تناسلی

بیماری های مقاربتی دیگرمانند کلامیدیا، سیفلیس و سوزاک

مشکلات تیروئید (با آزمایش TSH)

توکسوپلاسموز و پاروویروس B19 (که بیماری پنجم نیز نامیده می شود)

کم خونی داسی شکل

تالاسمی (شکل ارثی کم خونی)

بیماری های ژنتیکی رایج

قبل از بارداری با پزشک خود مشورت کنید

2- لثه های خود را چک کنید.

بین سلامت دهان و دندان و بارداری سالم ارتباط وجود دارد. بیماری لثه با تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد مرتبط است. بنابراین اکنون زمان مراجعه به دندانپزشک برای مقابله با هر مشکلی است.

3- برای بارداری سالم، سیگار و الکل را ترک کنید.

مصرف تنباکو و الکل در دوران بارداری، برای رشد کودک مضر هستند و می توانند در بزرگسالی باعث مشکلاتی برای سلامتی کودکتان شوند.

اما حتی در حال حاضر، سیگار کشیدن و نوشیدن الکل نیز می تواند باردار شدن را سخت تر کند و احتمال سقط جنین را افزایش دهد. با پزشک خود در مورد برنامه هایی صحبت کنید که می توانند به شما در ترک این عادت ها کمک کنند. همچنین از دود سیگار نیز دوری کنید. این دود ناشی از سیگار یا پیپ دیگران است.

4- مصرف کافئین را کاهش دهید.

نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه یا چند لیوان نوشابه در روز می تواند باردار شدن را برای شما دشوارتر کند و احتمال سقط جنین را افزایش دهد.

5- هوشمندانه بخورید.

زمان بهتری برای حذف غذاهای ناسالم و تمام کالری های خالی آن وجود ندارد. مطمئن شوید که هر روز مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی دریافت می کنید.

یک رژیم غذایی سالم قبل از بارداری می تواند احتمال ابتلا به دیابت بارداری را کاهش دهد، نوعی که زنان باردار را تحت تاثیر قرار می دهد.

6- قبل از بارداری مصرف اسید فولیک را شروع کنید

اسید فولیک که به طور طبیعی در سبزیجات برگ سبز یافت می شود، نشان داده است که خطر برخی از نقص های مادرزادی را کاهش می دهد. کارشناسان توصیه می کنند که علاوه بر رژیم غذایی مناسب، 3 ماه قبل از بارداری روزانه یک مولتی ویتامین همراه با اسید فولیک مصرف کنید و در تمام دوران بارداری ادامه دهید. اگر بارداری قبلی داشته اید که در آن جنین دارای نقص های مادرزادی مغز و نخاع بوده است، احتمالاً پزشک شما دوز بالاتر 4 میلی گرم اسید فولیک در روز را برای شما توصیه می کند.

16 کاری که باید قبل از باردار شدن انجام دهید!
قبل از بارداری مصرف اسید فولیک را شروع کنید

7- آیا اضافه وزن بر بارداری شما تأثیر می گذارد؟

اضافه وزن می تواند احتمال ابتلا به مشکلاتی مانند دیابت بارداری و فشار خون بالا در دوران بارداری را افزایش دهد، وضعیتی به نام پره اکلامپسی.

به طور کلی کاهش وزن در دوران بارداری ایده خوبی نیست، بنابراین اگر می خواهید وزن کم کنید، همین حالا شروع کنید.

اگر اضافه وزن (وزن بیش از حد) یا کمبود وزن (وزن خیلی کم) داشته باشید، احتمال بروز مشکلات سلامتی در دوران بارداری بیشتر است. این مشکلات عبارتند از:

تولد زودرس: زایمانی که خیلی زود و قبل از هفته 37 بارداری اتفاق می افتد. نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می آیند ممکن است در هنگام تولد و در اواخر زندگی مشکلات سلامتی بیشتری نسبت به نوزادانی که دیرتر به دنیا می آیند، داشته باشند.

نقص هنگام تولد: نقص مادرزادی شرایطی است که در بدو تولد خود را نشان می دهد. آنها شکل یا عملکرد یک یا چند قسمت از بدن را تغییر می دهند. نقایص مادرزادی می تواند باعث مشکلاتی در سلامت کلی، نحوه رشد بدن یا نحوه عملکرد بدن شود.

دیابت بارداری: دیابت زمانی است که شما قند بیش از حد (به نام قند خون یا گلوکز) در خون خود دارید. قند خون بیش از حد می تواند به اندام های بدن از جمله رگ های خونی، اعصاب، چشم ها و کلیه ها آسیب برساند. دیابت می تواند مشکلاتی را در دوران بارداری ایجاد کند.

فشار خون بالا : فشار خون بالا زمانی است که نیروی خون به دیواره رگ های خونی شما خیلی زیاد است. فشار خون بالا می تواند مشکلاتی را در دوران بارداری ایجاد کند.

با ماما یا پزشک خود در مورد وزن مناسب خود صحبت کنید. پزشک شما ممکن است شاخص توده بدنی شما (که BMI نیز نامیده می شود) را بررسی کند. BMI اندازه گیری چربی بدن بر اساس قد و وزن شما است. این می تواند به شما کمک کند بفهمید که آیا نیاز به افزایش یا کاهش وزن دارید.

8- به داروهایی که مصرف می کنید فکر کنید.

مهم است که پزشک خود را در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید، نسخه ای، بدون نسخه، حتی ویتامین ها و گیاهان دارویی را مطلع کنید. برخی از آنها می توانند بر کودک شما تأثیر بگذارند.

9- در مورد غذاهای دریایی حساس باشید.

احتمالاً شنیده اید که در دوران بارداری پرهیز از از خوردن ماهی هایی که دارای جیوه بالایی هستند، هوشمندانه است. اما ممکن است تا یک سال طول بکشد تا بدن شما این عنصر را از خون پاک کند.

ماهی دو بار در هفته در بشقاب شما خوب است، اما انواعی که جیوه زیادی دارند مانند اره ماهی، کاشی ماهی، شاه ماهی خال مخالی و …. را از بشقاب غذایتان حذف کنید.

در مورد غذاهای دریایی حساس باشید

10- به چه میزان فعالیت بدنی در روز نیاز دارید؟

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (که CDC نیز نامیده می شود) توصیه می کند که بزرگسالان 2 ساعت و نیم در هفته فعالیت با شدت متوسط، مانند پیاده روی سریع و تمرینات قدرتی 2 روز در هفته داشته باشند. این توصیه ها بسته به شدت تمرینات شما تغییر می کند. و لازم نیست همه 2 ساعت و نیم را یکجا انجام دهید. هر روز کمی انجام دهید تا آن را در طول هفته کامل کنید.

فعالیت بدنی می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها که می‌تواند برای شما و کودکتان در دوران بارداری مشکلاتی ایجاد کند، مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی، کمک کند. همچنین می تواند به شما در مدیریت استرس و خواب بهتر نیز کمک کند.

ورزش نه تنها به شما کمک می کند تا به وزن ایده ال برسید، بلکه شما را برای زایمان نیز در فرم مناسب قرار می دهد. به دنبال کلاس های مخصوص دوران بارداری باشید که برای مادران آینده ایمن هستند.

11- از خود در برابر ویروس ها محافظت کنید.

اینها شامل توکسوپلاسموز و کوریومننژیت لنفوسیتی (که LCMV نیز نامیده می شود) است. توکسوپلاسموز عفونتی است که می توانید از خوردن گوشت نیم پز یا دست زدن به مدفوع گربه به آن مبتلا شوید. شما می توانید LCMV را از مراقبت از جوندگان مانند همستر، موش و خوکچه هندی دریافت کنید. اگر این گونه حیوانات خانگی یا گربه دارید، از کسی بخواهید که از آنها مراقبت کند و جعبه زباله را برای شما تمیز کند. و مطمئن شوید که هر گوشتی که می خورید کاملا پخته شده باشد.

12- از مواد شیمیایی مضر در خانه یا محل کار استفاده نکنید.

از پزشک خود بپرسید که آیا مواد شیمیایی که استفاده می کنید می تواند بر شانس باردار شدن یا سلامت جنین شما در زمان بارداری تأثیر بگذارد. برخی از مواد شیمیایی می توانند باعث نقص مادرزادی در کودک شما شوند. اگر با مواد شیمیایی کار می کنید، در مورد تغییر وظایف شغلی در طول بارداری با رئیس خود صحبت کنید.

13- استرس خود را کاهش دهید.

سطوح بالای استرس می تواند مشکلاتی را در دوران بارداری ایجاد کند، بنابراین قبل از بارداری راه هایی برای مدیریت استرس پیدا کنید. فعال بودن، تغذیه سالم و خواب کافی می تواند با استرس مقابله کند. اگر واقعاً استرس دارید، به پزشک خود بگویید. او می تواند به شما کمک کند تا یک مشاور پیدا کنید تا به شما در کاهش استرس و مدیریت آن کمک کند.

14- به تغییراتی که بچه دار شدن به همراه خواهد داشت فکر کنید.

داشتن فرزند بر همه چیز در زندگی شما تأثیر می گذارد، شغل شما، امور مالی و روابط شما با همسر یا شریک زندگی تان، از طرفی دیگر، نه ماه می تواند زمان بسیار کوتاهی برای پی بردن به همه این مسائل باشد، بنابراین پزشک شما ممکن است بتواند توصیه هایی را ارائه دهد که به شما در آماده شدن کمک می کند.

15- استفاده از مکمل های پیش از بارداری

یک رژیم غذایی سالم بهترین راه برای دریافت ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز است. اما در دوران بارداری ممکن است در دریافت مواد مغذی کلیدی دچار کمبود شوید. اگر باردار هستید یا می‌خواهید باردار شوید، ویتامین‌های دوران بارداری می‌توانند به پر کردن شکاف‌ تغذیه ایی شما کمک کنند.

در حالت ایده آل، مصرف ویتامین های دوران بارداری را باید قبل از بارداری شروع کنید. در واقع، به طور کلی ایده خوبی برای زنان در سنین باروری است که به طور منظم ویتامین دوران بارداری مصرف کنند. لوله عصبی کودک، که به مغز و نخاع تبدیل می شود، در ماه اول بارداری رشد می کند، شاید حتی قبل از اینکه بدانید باردار هستید.

حداقل 1 ماه قبل از شروع اقدام برای بارداری مصرف فولیک اسید را شروع کنید. چند هفته اول بارداری زمان بسیار مهمی برای سلامت و رشد جنین است. مصرف اسید فولیک و سایر ویتامین های دوران بارداری می تواند به کاهش خطر برخی از نقایص مادرزادی کمک کند. مصرف ویتامین های دوران بارداری را در تمام دوران بارداری ادامه دهید.

استفاده از مکمل های پیش از بارداری

پیشنهاد داروخانه انلاین داروکار به شما مادران آینده برای سلامتی دوران بارداری استفاده از مکمل های زیر است:

قرص پرگناسیف نوتراکس

قرص پرگناسیف نوتراکس یک مکمل غذایی کامل است که تمام ترکیبات مغذی ضروری قبل از اقدام به بارداری را فراهم نموده تا سلامتی جنین تضمین شود و یک بارداری ایمن را تجربه کنید.

قرص پرگناسیف نوتراکس با دارا بودن ترکیبات منحصر به فرد جهت تقویت قوای باروری بانوان، تامین مواد مغذی قبل از بارداری، کمک به آماده شدن بدن بانوان برای یک بارداری ایده آل، جلوگیری از کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر عمل می کند.

قرص پرگناسیف نوتراکس با ترکیبات خود به افزایش سوخت و ساز و انرژی بدن برای انجام فعالیت‌های روزانه کمک می‌کند. در ترکیبات این مکمل از سویا، شیر، گندم، گلوتن، تخم مرغ و هر گونه شیرین کننده و نگهدارنده و مواد حساسیت زا استفاده نشده است و ضرری برای فرد ایجاد نمی‌کند.

ال آرژنین موجود در ترکیبات قرص پرگناسیف نوتراکس به افزایش گردش خون در بدن، کمک به افزایش توانایی دستگاه تولید مثل و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

سافت ژل پرگمام ویتالی تون

سافت ژل پرگمام ویتالی تون با دارا بودن انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی به همراه اسید‎های چرب امگا۳ از جمله “دی اچ ای” به بهبود آمادگی بدن بانوان پیش از بارداری و دوران بارداری کمک شایانی نموده و موجب حفظ سلامت مادر و رشد و سلامت جنین می شود.

پرگمام (مولتی پریناتال) ویتالی تون علاوه بر حفظ سلامت مادر و جنین در دوران بارداری، موجب ارتقا سلامت عمومی بدن از جمله سلامت پوست، مو و ناخن، تقویت بینایی و تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن نیز می‌شود.

پودر خوراکی اینوفولیک لو لی فارما

پودر خوراکی اینوفولیک لو لی فارما حاوی میو اینوزیتول و اسید فولیک بوده که نیاز روزانه بدن را به این دو ترکیب برطرف می کند، این محصول تخمدان را تقویت کرده، کیفیت تخمک را بهبود بخشیده و احتمال بارداری را افزایش می دهد.

اینوزیتول یکی از ایزومرهای گلوکز و یک شبه ویتامین می باشد و در بدن انسان از کربوهیدرات ها تولید می گردد.

اینوزیتول را در گذشته زیرگروهی از خانواده ویتامین های گروه B می دانستند که نام ویتامین B8 را بر روی آن گذارده بودند. اما با انجام مطالعات صورت گرفته محققان به این نتیجه رسیدند که این ماده را از زیر گروه ویتامین B خارج کرده و آن را به صورت مستقل  یک نوع قند موجود در بدن معرفی کنند. اینوزیتول در بسیاری از خوراکی ها مانند: دل و جگر گاو، گندم، سویا، تخم مرغ، آجیل و مرکبات یافت می شود.

کپسول فروگلوبین ویتابیوتیکس

کپسول فروگلوبین ویتابیوتیکس حاوی ترکیبات ویژه از جمله روی، مس، اسید فولیک و ویتامین های B6 و B12 می باشد که جهت جلوگیری از ایجاد کم خونی در دوران بارداری و شیردهی، بهبود ضعف عمومی و خستگی مفرط، بهبود کارایی، تمرکز و افزایش انرژی در بزرگسالان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این مکمل مناسب برای رفع ضعف بدن پس از دوران نقاهت بسیار مناسب است.

کپسول آهسته رهش فروگلوبین ویتابیوتیکس به گونه ای فرموله شده است كه مواد مؤثر خود را به صورت تدریجی و طی مدت معینی رها ساخته و غلظت دارو را تا ساعت ها در خون ثابت نگه می دارد. این مکمل با آزاد سازی مداومش از ایجاد کم خونی در دوران بارداری و شیردهی جلوگیری می کند.

قرص روکش دار سیترابن هولیستیکا

قرص سیترابن هولیستیکا حاوی کلسیم سیترات، منیزیم دریایی و همچنین ویتامین D3 طبیعی می باشد که ترکیب کلسیم سیترات برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند بسیار ایده آل است. همچنین برای کسانی که از داروهای خاص (مانند کورتون، فنوباربیتال، فنی توئین و …) که سبب پوکی استخوان می‌شود استفاده می کنند، بسیار مناسب است.

در صورتی که در مورد مقاله بالا پرسشی دارید آن را ذیل همین مقاله درج نمایید تا دکتر داروساز داروخانه آنلاین داروکار پاسخگوی شما عزیزان باشد. (پیروز و سربلند باشید)

https://www.webmd.com/baby/your-pre-pregnancy-to-do-list

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.