5 راهکار برای جلوگیری از پوکی استخوان

0 205

پوکی استخوان یا “اُستئوپوروزیس” (Osteoporosis) یک بیماری مزمن است که به علت کاهش تراکم استخوان و تغییرات در ساختار استخوانی در افراد رخ می‌دهد. در این وضعیت، استخوان‌ها به طور طبیعی تراکم خود را از دست می‌دهند و تبدیل به استخوان‌های نسبتاً نازک و ضعیف می‌شوند. این ممکن است باعث افزایش خطر شکستگی استخوان‌ها در اثر تروماهای کوچک به خصوص در مناطقی که تحت فشار قرار می‌گیرند مانند ستون فقرات، ناحیه پشتی استخوان ران و مچ دست شود و یا حتی به طور طبیعی باعث خم شدن استخوان‌ها می شود.

پوکی استخوان معمولاً به دلیل عدم تعادل بین فرآیندهای ساخت و تخریب استخوان‌ها رخ می‌دهد. استخوان‌ها در طول زمان به طور طبیعی تجدید و بازسازی می‌شوند، اما در پوکی استخوان، تولید استخوان جدید کاهش یافته و تخریب استخوان بیش از حد معمول می شود. در این مقاله ما قصد داریم در مورد ” 5 راهکار برای جلوگیری از پوکی استخوان ” و اینکه چرا آقایان و خانم دچار پوکی استخوان می شوند صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.

چرا بانوان بیشتر به پوکی استخوان مبتلا می شوند؟

در پاسخ به این سوال که چرا بانوان بیشتر به پوکی استخوان مبتلا می شوند؟ باید گفت پوکی استخوان عمدتاً در سنین بالاتر اتفاق می‌افتد، اما فرآیند آن در طول عمر آغاز می‌شود. بانوان به دلایل زیر در مقابل پوکی استخوان بیشتر در معرض خطر قرار دارند:

عوامل جنسیتی زنان :

زنان استخوانهای کوچکتر و سبک تری نسبت به مردان دارند. این امر باعث می شود که زنان بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار بگیرند زیرا جرم کمتری وجود دارد و یائسگی تأثیر بیشتری بر استخوان های آنها دارد.

کاهش ترشح هورمون استروژن:

استروژن، نقش مهمی در حفظ تراکم استخوان‌ها دارد. هنگامی که سطح استروژن در بانوان کاهش می‌یابد، استخوان‌ها تحت تأثیر قرار می‌گیرند و کاهش تراکم استخوانی رخ می‌دهد.

دوران یائسگی:

هنگامی که بانوان وارد دوران یائسگی می‌شوند، تولید استروژن در بدن کاهش می‌یابد. این تغییر هورمونی می‌تواند به تراکم استخوان‌ها آسیب برساند و پوکی استخوان را ایجاد کند.

دوران بارداری و شیردهی :

بارداری و شیردهی باعث کاهش کلسیم در استخوان‌ها می‌شود. در دوران بارداری، بدن نیاز به کلسیم برای ساختن استخوان‌های جدید دارد و اگر کلسیم کافی در دسترس نباشد، بدن مادر مجبور به استفاده از کلسیم موجود در استخوان‌ها خود می شود. همچنین، در دوران شیردهی، بدن نیاز به کلسیم برای تولید شیر دارد، در این حالت نیز بدن مادر برای تولید شیر از استخوان های خود استفاده می کند تا بتواند فرزند خود را پرورش دهد.

پس در نتیجه اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، باید رژیم غذایی شما سرشار از کلسیم و ویتامین D باشد، تا بعد از دوران بارداری و شیردهی دچار کمبود کلسیم و پوکی استخوان نشوید.

عمر طولانی تر زنان:

زنان به طور متوسط ​​تقریبا پنج سال بیشتر از مردان عمر می‌کنند. با توجه به اینکه هر سال به طور طبیعی 2 تا 3 درصد از توده استخوانی خود را از دست می‌دهید، بنابراین عمر طولانی‌تر ممکن است شما را در معرض خطر بروز پوکی استخوان و در مرحله بعد شکستگی لگن و سایر استخوان‌ها قرار دهد.

بیشتر بخوانید: چگونه با بیماری های روماتیسمی زندگی کنیم؟

آیا آقایان هم دچار پوکی استخوان می شوند؟

آقایان نیز مانند بانوان دچار پوکی استخوان می شوند. علل اصلی پوکی استخوان در آقایان می تواند شامل کمبود کلسیم و ویتامین D، عدم فعالیت بدنی، سن بالا، سابقه خانوادگی، مصرف الکل و ترکیبات نیکوتینی و برخی بیماری ها مانند آرتریت روماتوئید و هایپرتیروئیدیسم باشد. همچنین، مصرف برخی داروها نیز ممکن است عامل پوکی استخوان در آقایان شود. در ادامه به توضیح 5 راهکار برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان می پردازیم:

5 راهکار برای جلوگیری از پوکی استخوان
5 راهکار برای جلوگیری از پوکی استخوان

5 راهکار برای جلوگیری از پوکی استخوان :

حال که با علل و عوامل پوکی استخوان در خانم ها و آقایان آشنا شدیم بهتر است بدانیم چگونه می توانیم این روند را کند کنیم و از بروز مشکلات آن در سنین بالا جلوگیری کنیم؟ برای پیشگیری از پوکی استخوان و حفظ سلامت استخوان‌ها، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

1- مصرف منابع غذایی غنی از کلسیم:

یکی از 5 راهکار برای جلوگیری از پوکی استخوان داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم است. مصرف مواد غذایی مانند شیر و فرآورده‌های لبنی مانند پنیر، ماست و دوغ، ماهی‌های چرب مانند سردماهی، ماهی قزل‌آلا و ماهی تن، سبزیجات مانند گل کلم، بروکلی، اسفناج و کلم، سویا و شیر سویا و بادام و بلغور غلات می‌تواند به حفظ تراکم استخوان‌ها کمک کند.

2-  مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین D:

 ویتامین D نقش مهمی در جذب کلسیم از رژیم غذایی و استفاده از آن توسط بدن دارد. بنابراین، مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین D نیز می‌تواند به کاهش خطر پوکی استخوان کمک کند. برخی از منابع غذایی غنی از ویتامین D عبارتند از: ماهی چرب (مانند سالمون و ماهی تن)، تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی و قارچ. همچنین، در برخی کشورها، محصولات غذایی با ویتامین D غنی شده‌اند که می‌توانند به عنوان یک منبع مؤثر از این ویتامین در رژیم غذایی استفاده شوند.

نور آفتاب نیز یکی از منابع مهم ویتامین D است. بدن ما با تابش نور آفتاب، ویتامین D را از طریق پوست جذب می‌کند. بنابراین، برای تامین ویتامین D، بهتر است در فصول گرم سال، حداقل 15 تا 20 دقیقه در روز آفتاب بگیریم. البته باید به این نکته توجه کنیم که در فصل‌های سرد سال، میزان تابش نور آفتاب کمتر است و باید به دیگر منابع غذایی و مکمل‌های ویتامین D نیز روی آوریم. استفاده از کرم ضدآفتاب برای جلوگیری از مضرات نور خورشید بر مناطق حساس پوست فراموش نشود.

بیشتر بخوانید: فواید استفاده از ضد آفتاب برای پوست

3- ورزش منظم:

درگیر کردن استخوان های بدن با ورزش کردن ، یکی از راه های مهم و مفید در راستای، قوی تر شدن استخوان ها می باشد. استخوان ها با وارد شدن نیرو و کشش به آن ها ، قدرت و استحکام بیشتری پیدا می کنند و بالعکس اگر نیرو و کششی را متحمل نشوند، تراکم و استحکام خود را به مرور زمان از دست می دهند و تضعیف می شوند.

در سنین بالا و دوران پیری اهمیت انجام ورزش های ایستاده بسیار زیاد است؛ زیرا با ورزش نکردن در این دوران، روند پوکی استخوان با سرعت بیشتری طی می شود و فرد متحمل عوارض نامطلوب زیادی می شود. ورزش‌های مقاومتی مانند وزن‌برداری، پیاده‌روی، دوچرخه سواری و تمرینات مقاومتی بهترین گزینه‌ها هستند.

4- تغییر دادن سبک زندگی

داشتن یک سبک زندگی سالم یکی دیگر از 5 راهکار برای جلوگیری از پوکی استخوان است. تغییر سبک زندگی تا حد زیادی به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند. ترک سیگار، آفتاب گرفتن، عدم مصرف الکل، محدود کردن نوشیدنی‌های کافئین‌دار، کاهش مصرف نمک، کاهش مصرف پروتئین‌های حیوانی و افزایش مصرف ماهی، لبنیات، پروتئین‌های گیاهی، سویا، میوه‌ها و سبزیجات می توانند تا حد زیادی از پیشرفت پوکی استخوان در میانسالی و کهنسالی جلوگیری کنند.

5- استفاده از مکمل های دارویی برای جلوگیری از پوکی استخوان

اگر رژیم غذایی سالمی دارید که سرشار از پروتئین ‌های بدون چربی، غلات کامل، میوه‌ ها و سبزیجات است، به احتمال زیاد به اندازه کافی مواد مغذی مورد نیاز را در رژیم روزانه خود دریافت می ‌کنید. با این حال، در صورت ابتلا به پوکی استخوان احتمالا پزشک به شما توصیه می‌ کند که از مکمل ‌ها در رژیم غذایی خود استفاده کنید. در ادامه مقاله ما به توضیح یکی از مکمل های ایده آل جهت جلوگیری از پوکی استخوان می پردازیم.

5 راهکار برای اینکه به پوکی استخوان مبتلا نشویم
5 راهکار برای جلوگیری از پوکی استخوان

قرص کلسی هیل ایکس مارت 60 عدد چگونه از پوکی استخوان جلوگیری می کند؟

قرص کلسیم هیل ایکس مارت یک نوع مکمل غذایی است که حاوی کلسیم و ویتامین D است. این قرص به منظور تقویت استخوان‌ها، حفظ سلامت استخوانی و پیشگیری از پوکی استخوان توصیه می‌شود.

کلسیم، ویتامین D و دیگر مواد مغذی موجود در قرص کلسی هیل ایکس مارت به تقویت سلول‌های استخوانی و بهبود جذب کلسیم در بدن کمک می‌کند. این قرص معمولاً به عنوان یک مکمل غذایی استفاده می‌شود و هدف اصلی آن جلوگیری از کمبود کلسیم و بهبود سلامت استخوان‌ها است. با مصرف منظم و مطابق با دستور پزشک یا داروساز، می‌توانیم سطح کلسیم مورد نیاز بدن خود را تأمین کنیم و بدین ترتیب خطر پوکی استخوان (استئوپروزیس) را کاهش دهیم.

ترکیبات قرص کلسیم کلسی هیل :

قرص کلسیم هیل ایکس مارت شامل کلسیم و ویتامین D است. کلسیم یک ماده معدنی است که برای ساخت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. ویتامین D نقش مهمی در جذب کلسیم از روده‌ها دارد و به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند.

چگونه قرص کلسی هیل ایکس مارت را مصرف کنیم؟

همواره بهتر است دستور مصرف را از طریق بسته‌بندی قرص یا دستور پزشک یا متخصص تغذیه خود دنبال کنید. معمولاً توصیه می‌شود روزانه یک تا دو قرص را با یک وعده غذایی مصرف کنید.

هشدار مصرف قرص کلسی هیل ایکس مارت:

ممکن است در برخی موارد خاص، مانند بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های تیروئیدی، یا آلرژی به کلسیم یا ویتامین D، استفاده از این قرص ممنوع یا محدود شود. همچنین، در صورت مصرف همزمان با داروهای دیگر، تداخلات دارویی ممکن است رخ دهد. بنابراین، بهتر است با پزشک خود درباره مصرف همزمان با سایر داروها مشورت کنید.

عوارض جانبی قرص کلسی هیل:

مصرف کلسیم و ویتامین D در میزان مناسب و بر اساس دستور پزشک نسبتاً ایمن است. با این حال، در برخی موارد ممکن است بندرت عوارض جانبی ناشی از مصرف مانند تغییرات گوارشی (مانند یبوست یا اسهال)، افزایش ترشح ادرار، تهوع یا سرگیجه رخ دهد. در صورت بروز علائم ناخواسته یا نگرانی، به پزشک خود اطلاع دهید.

کوتاه سخن:

در مقاله” 5 راهکار برای اینکه به پوکی استخوان مبتلا نشویم ” در مورد علل و عوامل بروز پوکی استخوان صحبت کردیم. همینطور متوجه شدیم که استفاده از مکمل‌های دارویی می‌تواند به جلوگیری از پوکی استخوان کمک کند، اما باید توجه داشت که مشورت با پزشک یا داروساز قبل از مصرف هر گونه مکمل بسیار مهم است. در این مرحله پزشک با آزمایش تراکم استخوان به میزان تراکم استخوانی شما پی می برد و می تواند راهکارهای مناسبی را برای جلوگیری از بالا رفتن شدت پوکی استخوان برای شما اتخاذ کند. او می‌تواند بر اساس وضعیت شما نکات و راهکارهای مخصوص را به شما پیشنهاد دهد.

اگر شما در مورد مقاله بالا و مصرف مکمل های دارویی برای جلوگیری از پوکی استخوان پرسشی دارید می توانید ذیل همین مقاله آنرا از پزشکان داروساز داروخانه آنلاین داروکار بپرسید.(سربلند و پیروز باشید)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.