بارداری و ریزترین علائم بارداری

0 32

انتظار برای لحظات مادر شدن شیرین ترین لحظاتی است که برای هر خانمی به خصوص برای اولین بار رخ می دهد. در این مقاله ما قصد داریم در مورد بارداری و ریزترین علائم بارداری صحبت کنیم به امید اینکه بتواند راهنمایی خوبی برای خانم هایی باشد که برای اولین بار می خواهند این حس زیبا را بچشند.

اتفاقاتی که منجر به بارداری می شود با لقاح شروع می شود که در آن اسپرم به تخمک نفوذ می کند. تخمک بارور شده (به نام زیگوت) از طریق لوله فالوپ زن به رحم می رود و در آنجا خود را در دیواره رحم جای می دهد. زیگوت از دسته ای از سلول ها تشکیل شده است که بعداً جنین و جفت را تشکیل می دهند. جفت، مادر را به جنین متصل می کند و مواد مغذی و اکسیژن را به جنین می رساند. با این اتفاق اولین علائم بارداری خود را نشان می دهند.

بارداری و ریزترین علائم بارداری در هفته اول

علائم بارداری نشانه هایی هستند که نشان می دهد یک زن ممکن است باردار باشد. زنان باردار ممکن است در 1 تا 2 هفته اول پس از عدم قاعدگی متوجه علائم بارداری شوند، از جمله سینه های حساس، لکه بینی خفیف، خستگی و تهوع صبحگاهی. به طور معمول، افزایش سطح هورمون های بارداری باعث ایجاد این علائم می شود که ممکن است با علائم دیگری مانند افزایش ترشحات واژن، گرفتگی متناوب، تکرر ادرار، نفخ و نوسانات خلقی همراه باشد. در واقع می توان گفت این علائم ریزترین علائم بارداری در هفته اول هستند. در ادامه مقاله به طور کامل علائم صددرصدی بارداری در هفته اول را توضیح می دهیم.

علائم بارداری از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی ممکن است تهوع شدید صبحگاهی را تجربه کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است هیچ تغییر فیزیکی نداشته باشند و در نتیجه حاملگی مرموز باشد. افرادی که علائم مرتبط با بارداری را تجربه می‌کنند باید فوراً برای آزمایش بارداری و مراقبت‌های دوران بارداری به پزشک مراجعه کنند تا از بارداری ایمن اطمینان حاصل کنند و به آمادگی برای نقش جدید در زندگی به عنوان یک مادر جدید کمک کنند.

علائم اولیه بارداری چیست؟

علائم بارداری در هر فردی متفاوت است، برخی ممکن است حالت تهوع شدید صبحگاهی را تجربه کنند، در حالی که برخی دیگر اصلاً تغییر فیزیکی ندارند. علائم بارداری ناشی از تغییرات هورمونی در جنین است که به سرعت پس از لقاح رخ می دهد و در نتیجه تغییرات فیزیکی مختلفی ایجاد می شود. کسانی که علائم بارداری را تجربه می کنند ممکن است متوجه علائم بارداری زیر شوند:

پریود از دست رفته

پریود نشدن یکی از اولین علائم بارداری برای کسانی است که باردار می شوند. این زمانی اتفاق می افتد که لقاح بین تخمک و اسپرم اتفاق افتاده و بدن شروع به تولید هورمون hCG (گنادوتروپین جفتی انسانی) می کند، هورمون hCG حدود 8 تا 10 روز پس از لقاح در جفت تولید می شود تا به جنین اجازه رشد دهد. در نتیجه، تخمک گذاری در بدن متوقف می شود و به دنبال آن قاعدگی نیز متوقف می شود.
با این حال، گاهی مواقع پریودهای از دست رفته می تواند ناشی از استرس، عدم تعادل هورمونی، رژیم غذایی شدید، سندرم PMS یا ورزش بیش از حد باشد. افرادی که در این مرحله اولیه مشکوک به بارداری هستند، باید برای تشخیص وجود هورمون hCG و تایید بارداری، آزمایش بارداری انجام دهند.

حالت تهوع و استفراغ صبحگاهی

تهوع صبحگاهی یکی از اولین علائم و نشانه های بارداری است که معمولاً بین 2 تا 8 هفته پس از لقاح ظاهر می شود و برای اکثر زنان باردار یک علامت بسیار شایع است. تهوع صبحگاهی به صورت تهوع، استفراغ و از دست دادن اشتها و همچنین سردرد و سرگیجه ظاهر می شود و معمولاً در صبح رخ می دهد، در حالی که برخی از افراد ممکن است این علائم را در طول روز تجربه کنند.

حالت تهوع صبحگاهی ممکن است تا هفته دوازدهم بارداری برطرف شود و در هفته سی و دوم قبل از زایمان دوباره ظاهر شود. تهوع شدید صبحگاهی (Hyperemesis gravidarum) می تواند باعث تهوع و استفراغ شدید شود که می تواند منجر به کم آبی بدن، خستگی مفرط و غش شود. کسانی که تهوع شدید صبحگاهی را تجربه می کنند باید فوراً برای ارزیابی کامل به پزشک مراجعه کنند. با این حال، تنها درصد کمی از زنان باردار، بسته به شرایط جسمانی هر فرد، تهوع صبحگاهی را تجربه نمی کنند.

سینه های حساس، متورم، یا تغییرات سینه

حساس شدن سینه ها، سینه های متورم و تغییرات سینه از اولین علائم و نشانه های بارداری هستند که 2 تا 3 روز پس از لقاح ظاهر می شوند. علائم مشابه علائم قبل از قاعدگی است که با احساس پری و گزگز در سینه ها مشخص می شود. سینه ها بزرگ می شوند و باعث سفت شدن سینه بند می شوند. علاوه بر این، آرئول، پوست رنگدانه‌ای که نوک پستان را احاطه کرده است با افزایش سن بارداری تیره می‌شود، پوست سینه سفت می‌شود و رگ‌های خونی بیشتر نمایان می‌شوند.

به طور معمول تغییرات سینه پس از بارداری اتفاق می افتد. در عرض سه ماه، علائم تغییرات پستان به تدریج کاهش می یابد، زیرا بدن با فعالیت های هورمونی شدید مرتبط با بارداری سازگار می شود.

تکرر ادرار

تکرر ادرار یکی از علائم اولیه بارداری است که پس از بارداری قابل مشاهده است. هنگام بارداری، بدن برای حفظ جنین در حال رشد، خون و مایع بیشتری تولید می‌کند، و باعث می‌شود که کلیه‌ها برای فیلتر کردن حجم بیشتری از خون برای دفع مواد زائد در ادرار، سخت‌تر کار کنند و منجر به تکرر ادرار شود. ادرار ممکن است رنگ تیره‌تری داشته باشد، نارنجی یا قهوه‌ای به نظر برسد. علاوه بر این، با رشد جنین، اندازه رحم بزرگ می‌شود و به مثانه فشار وارد می‌کند و نیاز به تکرر ادرار، به‌ویژه در ساعات شب می‌شود.

خستگی

خستگی یک علامت بارداری است که می تواند در هفته اول پس از لقاح رخ دهد. هنگام بارداری، بدن برای حفظ رشد جنین، سطح بالایی از پروژسترون تولید می کند. از سوی دیگر، افزایش هورمون ممکن است روند متابولیک را کند کند. در نتیجه، بدن انرژی بیشتری را برای کل فرآیند هضم مصرف می کند و باعث می شود زنان باردار احساس خستگی بیشتری کنند و ممکن است دچار گرفتگی مکرر شوند. با این حال، خستگی در دوران بارداری می تواند ناشی از کم خونی ثانویه ناشی از کمبود آهن و لکه بینی در دوران بارداری باشد.

لکه بینی، خونریزی خفیف واژینال

لکه بینی یا خونریزی خفیف واژینال، نشانه و علامتی از اوایل بارداری است که در سه ماهه اول بارداری قابل مشاهده است. پس از لقاح، جنین در دیواره رحم لانه گزینی می کند و در نتیجه لکه بینی یا خونریزی واژینال در دوران بارداری بدون درد یا گرفتگی شکم ایجاد می شود. با این حال، همه زنان باردار این لکه بینی یا خونریزی خفیف واژینال را تجربه نمی کنند.

کسانی که خونریزی مداوم و گرفتگی شکم دارند ممکن است حاملگی خارج از رحم داشته باشند و یا خونریزی لخته های خون از جفت نوزاد (هماتوم ساب کوریونیک)، یا سقط جنین باشد که در این صورت باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.

سردرد، سرگیجه

سردرد و سرگیجه از علائم و نشانه های اولیه بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی در بدن و همچنین افزایش گردش خون ایجاد می شود. سردرد و سرگیجه در دوران بارداری ممکن است بسته به شرایط فیزیکی، کم و بیش نابرابر ظاهر شوند. عوامل مؤثر ممکن است شامل تغییرات هورمونی، استرس و یا خواب ناکافی باشد. کسانی که در دوران بارداری سردردهای مداوم را تجربه می کنند باید برای معاینه کامل با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنند.

نفخ

نفخ یک علامت رایج است که در افراد باردار تجربه می شود، که ناشی از افزایش هورمون پروژسترون است و بر عملکرد سیستم گوارشی بدن تأثیر می گذارد. این تغییر منجر به افزایش گاز در معده می شود که منجر به نفخ و احساس سیری می شود. علائم ممکن است شامل پری شکم، ناراحتی و نفخ باشد که یادآور علائم قبل از قاعدگی است. علاوه بر این، خروج مکرر گاز ممکن است رخ دهد.

گرفتگی عضلات

گرفتگی یکی از اولین علائم و نشانه های بارداری است که تقریباً 1-2 هفته پس از لقاح ظاهر می شود. درد، درد شدید یا گرفتگی در ناحیه تحتانی شکم نزدیک رحم، مشابه دردهای قاعدگی (دیسمنوره) وجود خواهد داشت. این امر به دلیل تولید تسریع شده هورمون های بدن برای تغذیه جنین در حال رشد و همچنین انبساط رحم همراه با رشد کودک است. با این حال، درد شدید زیر شکم یا درد گرفتگی تنها در یک طرف ممکن است ناشی از حاملگی خارج از رحم یا سایر عوارض باشد. برای ارزیابی علائم مهم است که پیگیر مراقبت های پزشکی باشید.

بیزاری از غذا، هوس غذایی

بیزاری از غذا یا هوس غذایی که اصطلاحا به آن ویار گفته می شود از علائم و نشانه های بارداری هستند که در آن یک زن باردار ممکن است متوجه تغییراتی در اشتهای خود شود، مانند احساس گرسنگی دائمی، همچنین هوس های غیر قابل توضیح یا عدم تمایل به خوردن برخی غذاها، مانند غذای ترش یا میوه ترش، یا میل غیر قابل توضیح به خوردن غذاهای عجیب و غریب یا چیزهایی که غذا نیستند، مانند خاک یا کاغذ. افراد ممکن است غذاهایی را که قبلاً غیرجذاب یا مورد پسند نبوده‌اند، دوست داشته باشند یا دوست نداشته باشند.

علاوه بر این، برخی از زنان باردار ممکن است هوس خوردن غذاهایی مانند شیر یا محصولات لبنی برای افزایش انرژی و سطح کلسیم در بدن خود را داشته باشند که انرژی فوری فراهم می کند.

حس بویایی حاد

حس بویایی حاد یکی از اولین علائم و نشانه های بارداری به دلیل تغییرات هورمونی است. یک زن باردار به سرعت به بوها یا تغییر حس بویایی حساس می شود، درست مانند تغییر طعم غذا. آنها ممکن است نسبت به برخی بوها بسیار حساس باشند، حتی اگر قبلاً علائمی مانند احساس بیماری یا ناتوانی در تحمل بوهای آشنا را نشان نداده باشند. علاوه بر این، برخی از زنان باردار ممکن است با استشمام بوهای خاصی مانند غذا، عطر یا بوی برخی محصولات خانگی دچار سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ شوند.

کمر درد

کمردرد یکی از اولین علائم و نشانه های بارداری است که به دلیل انبساط عضله مرکزی، شل شدن تاندون ها، سینوویوم و لگن و همچنین تنظیم وضعیت بدن برای حمایت از افزایش وزن جنین در حال رشد در بارداری ایجاد می شود. افزایش وزن بدن در زنان باردار نیز می تواند باعث از دست دادن تعادل و در نتیجه تغییر در وضعیت ایستادن، راه رفتن، نشستن و دراز کشیدن و در نتیجه کمردرد شود. با این حال، کمردرد بعد از بارداری را می‌توان با پوشیدن کفش‌های لوفر، پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین، انتخاب تشکی که بدن را به خوبی حمایت می‌کند ، نه خیلی سفت و نه خیلی نرم، و تنظیم وضعیت خوابیدن در حالت پهلو کاهش داد.

کسانی که کمردرد شدید را تجربه می کنند نباید خود درمانی کنند و در عوض باید به دنبال مسکن های تجویز شده توسط پزشک باشند. برای تسکین کمردرد، پزشک ممکن است فیزیوتراپی یا طب سوزنی را توصیه کند.

سایر علائم و نشانه های بارداری چیست؟

در طول بارداری، بدن دستخوش دگرگونی های مداوم می شود که بر جنبه های فیزیکی و عاطفی تأثیر می گذارد. علائم و نشانه های بارداری می تواند در بین افراد بر اساس سلامت کلی آنها متفاوت باشد. برخی ممکن است به دلیل سیکل های قاعدگی نامنظم از بارداری خود آگاه نباشند، که تشخیص قاعدگی از دست رفته را دشوار می کند. علاوه بر این، علائم و نشانه های بارداری می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از علائم و نشانه‌های اضافی که در دوران بارداری قابل مشاهده هستند عبارتند از:

ترشحات واژن

ترشحات واژن یک علامت بارداری است که در اثر افزایش استروژن در بدن زن باردار ایجاد می شود. افزایش استروژن باعث ترشح بیش از حد واژن، رطوبت و تجمع باکتری یا عفونت مخمری واژن در کانال زایمان و در نتیجه ترشحات غیر طبیعی واژن می شود. در نبود قاعدگی، ترشحات واژن در طول دوران حاملگی به صورت مخاط سفید شفاف، بی بو و کدر است که خارش ندارد. اما در صورتی که مادر باردار، ترشحات نامنظم واژن همراه با بو و خارش را تجربه کد باید با پزشک مشورت کند تا هرگونه علائمی را رد کند.

یبوست

یبوست یکی از علائم و نشانه های رایج بارداری است که به دلیل همان نفخ ایجاد می شود: سطح بالای پروژسترون در بدن و در نتیجه بدن حرکت دستگاه گوارش را کند می کند. بعلاوه، انبساط رحم در پاسخ به رشد کودک بر پریستالسیس روده تأثیر می گذارد و باعث تاخیر در حرکت غذا یا مایعات از طریق دستگاه گوارش و در نتیجه یبوست یا نفخ می شود. یبوست در دوران بارداری را می توان با نوشیدن آب بیشتر، خوردن غذاهای پر فیبر، و انجام ورزش های سبک مانند پیاده روی، شنا یا یوگا کاهش داد. کسانی که در دوران بارداری یبوست را تجربه می کنند، نباید خود درمانی کنند، بلکه به دنبال داروی ملین با تجویز پزشک باشند.

نوسانات خلقی

نوسانات خلقی علائم و نشانه های بارداری هستند که به نوسانات هورمونی در بدن نسبت داده می شوند. این تغییرات هورمونی منجر به تغییرات غیرقابل پیش‌بینی خلق و خو می‌شود که منجر به نوسانات خلقی، ترن هوایی هیجانی، تحریک‌پذیری شدید، حساسیت و عصبانیت مکرر می‌شود. برعکس، برخی از زنان باردار ممکن است با ترشح مواد شیمیایی در مغز که شامل احساسات مثبت هستند، احساسات شادی، لذت و رضایت را تجربه کنند. با این حال، برخی از زنان باردار ممکن است به دلیل عدم تعادل هورمونی یا عدم آمادگی برای بارداری، احساس غم، اضطراب یا افسردگی را تجربه کنند.

کسانی که از افسردگی رنج می برند باید برای ارزیابی دقیق به پزشک مراجعه کنند یا تحت غربالگری آزمایش افسردگی قرار گیرند.

تنگی نفس

تنگی نفس یکی از علائم بارداری است که توسط هورمون پروژسترون ایجاد می شود که ریه ها را منبسط می کند تا اکسیژن بیشتری را برای جنین در حال رشد دریافت کند. تنگی نفس در زنان باردار نیز باعث تسریع دفع دی اکسید کربن از بدن مادر و جنین می شود و باعث تنگی نفس می شود. علاوه بر این، با پیشرفت بارداری، کودک در حال رشد ممکن است بر دیافراگم فشار وارد کند و تنفس راحت را برای افراد باردار به چالش بکشد. این منجر به افزایش تعداد تنفس یا نیاز به نفس های عمیق تر می شود.

سوزش سر دل

سوزش سر دل یکی از علائم و نشانه های بارداری است که در اثر ترشح پروژسترون در دوران بارداری ایجاد می شود و در نتیجه باعث کندی سیستم گوارش می شود. هنگام بارداری، اسفنکتر تحتانی مری، ماهیچه ای که مری را به معده متصل می کند، بیشتر از حد معمول شل می شود. این امر باعث می شود که آب معده اسیدی به سمت مری برگشته و در نتیجه سوزش معده در دوران بارداری ایجاد شود. علاوه بر این، با پیشرفت بارداری، رحم در حال رشد فشار فزاینده‌ای بر معده وارد می‌کند و اسیدهای معده را به سمت بالا می‌برد که منجر به علائمی مانند سوزش سر دل، برگشت اسید، طعم ترش در گلو، سوزش گلو، تهوع و استفراغ می‌شود که می‌تواند منجر به ازوفاژیت شود.

آکنه

آکنه یک بیماری شایع در دوران بارداری است که در درجه اول به افزایش ناگهانی هورمون پروژسترون پس از لقاح نسبت داده می شود. این افزایش هورمونی غدد چربی زیر پوست را تحریک می کند و منجر به افزایش تولید چربی می شود. در نتیجه، چربی اضافی می تواند فولیکول های مو را مسدود کند و آکنه روی صورت، پشت یا روی غدد چربی در قسمت های مختلف بدن ایجاد شود.

علائم بارداری از روی چهره

قابل توجه ترین تغییر، اغلب در اندازه و شکل خود صورت است. اگرچه این تغییر رایج است، اما بسیاری از زنان اغلب شگفت زده می شوند. در دوران بارداری، صورت ممکن است پر شود و باعث شود که استخوان گونه ناپدید شود. پزشکان این موضوع را به احتباس آب نسبت می دهند که نقش عمده ای در ظاهر زنان در دوران بارداری دارد. احتباس آب بیشتر در پاها، مچ پا و پاها دیده می شود، اما مایعات نیز می توانند در دست ها و صورت تجمع کنند.

برخی از زنان از بزرگ شدن بینی خود شکایت دارند. افزایش گردش خون در غشاهای مخاطی می تواند باعث تورم بینی در دوران بارداری شود.

چاق شدن در ناحیه گونه همچنین می تواند باعث ضعیف تر شدن کانتور صورت شود. برای بسیاری از زنان، این منجر به ظاهر کلی صورت “پر” می شود که آنها را پیرتر و سنگین تر از قبل از بارداری نشان می دهد.
برای زنان دیگر، به ویژه آنهایی که ساختار صورتشان به طور طبیعی لاغر است، برعکس است. آنها از گردی و پرتر بودن گونه ها خوشحال می شوند و می گویند که این گونه ها آنها را جوان تر نشان می دهد.

زنانی که دارای خط فک زاویه دار و مشخص هستند ممکن است بعد از بارداری متوجه شوند که پایین صورت آنها مربعی شکل تر یا گردتر به نظر می رسد.

برخی دیگر از زنان، پس از دفع مایعات اضافی، خود را با گونه‌های گود و چهره‌های لاغر می‌بینند.
برای زنانی که به طور طبیعی گونه های پری قبل از بارداری داشتند، این می تواند دلیل بزرگی برای نگرانی باشد.
همانطور که می بینید، صورت شما می تواند به گونه های متعددی در طول بارداری و بعد از آن تغییر کند، و باید گفت که بسیاری از این تغییرات غیرقابل پیش بینی هستند.

علائم بارداری از روی چهره

پوست خسته و کدر

در دوران بارداری، بدن استروژن و پروژسترون بسیار بیشتری تولید می کند که باعث افزایش جریان خون در پوست می شود. افزایش جریان خون، مواد مغذی بیشتری را برای پوست فراهم می کند که به سلامت و حجیم نگه داشتن آن کمک می کند. و سپس درخشش بارداری است که ظاهری درخشان و کمی برافروخته به شما می دهد. این امر به دلیل افزایش جریان خون و تولید چربی پوست ایجاد می‌شود که حالتی طبیعی به صورت شما می‌دهد. پس از تولد، سطح هورمون ها به سرعت کاهش می یابد و اغلب درخشش را با خود می برند.

علاوه بر این، استرس ناشی از تبدیل شدن به یک والدین جدید و کم خوابی می تواند به سرعت پوست را کدر، خشک و خسته به نظر برساند.

بسیاری از مادران باید بین گذراندن شب های بی پایان با نوزادشان و حفظ زندگی کاری خود تعادل برقرار کنند.
یکی از قسمت هایی از صورت که اغلب تحت تاثیر قرار می گیرد ناحیه چشم است. خستگی شدید باعث ایجاد اثر توخالی و سیاهی زیر چشم می شود.

یکی دیگر از شکایات رایج در بین مادران تازه وارد، ظاهر شدن ناگهانی خطوط و چین های ریز است.
به همین دلیل است که یکی از سوالات متداول در بین مادران جدید این است که “چگونه می توانم درخشش قبل از بارداری خود را برگردانم؟” خبر خوب این است که هیچ یک از این تغییرات دائمی نیستند. با کمی دقت، به مرور زمان می توانید ظاهر و احساسی را که قبل از بارداری داشتید را داشته باشید.

تشخیص بارداری از روی کف دست

تشخیص بارداری از روی کف دست یک باور مرسوم غلط است که پایه ی علمی ندارد. بارداری توسط آزمایش خون یا ادرار، بررسی علائم فیزیکی مانند تغییرات در دوره قاعدگی، تغییرات در سایز و شکل شکم و سایر علائم مشخص می‌شود. هیچ تست یا معیار دقیقی وجود ندارد که بتوان بارداری را از روی کف دست تشخیص داد.

عکس جواب آزمایش بارداری مثبت

محاسبه سن بارداری

تست بارداری می دهید و می بینید نتیجه مثبت است. شما باردار هستید. اولین قدم خوب این است که محاسبه کنید چند هفته باردار هستید. به این محاسبه مدت زمان بارداری یا سن بارداری میگویند.
اگر به پزشک یا ماما مراجعه کنید، آنها به شما سونوگرافی می دهند و به شما می گویند که چند هفته از بارداری شما می گذرد. شما همچنین می توانید مدت زمان بارداری را حتی قبل از رفتن به اولین قرار ملاقات خود محاسبه کنید.

نحوه محاسبه مدت بارداری

مدت زمان بارداری از اولین روز آخرین قاعدگی شما محاسبه می شود. این می تواند گیج کننده باشد، زیرا این روش شمارش روزهای پس از آخرین قاعدگی یا حدود سه تا چهار هفته قبل از بارداری واقعی شما را شروع می کند. این به این دلیل است که آخرین قاعدگی شما چرخه جدیدی را آغاز کرده است که در آن تخمکی را آزاد کرده اید که بارور شده است.

اگرچه تخمک گذاری معمولاً دو هفته پس از قاعدگی اتفاق می افتد، اما این امر تضمینی نیست و ممکن است دیرتر یا زودتر اتفاق افتاده باشد، حتی اگر سیکل شما منظم باشد. بنابراین از آنجایی که نمی توانید با اطمینان از زمان تخمک گذاری خود مطلع شوید، شمارش از آخرین قاعدگی شما شروع می شود تا همه چیز ساده باشد. مدت زمان بارداری یک عدد تقریبی است.

اگر اولین روز آخرین قاعدگی خود را ندانید یا به یاد نیاورید چه؟ نگران نباشید ، بسیاری از خانم ها تاریخ دقیق را به خاطر نمی آورند و این طبیعی است. یک پرستار یا پزشک می تواند مدت زمان بارداری را با سونوگرافی تشخیص دهد.

تست های بارداری

در صورتی که یکسری از علائم بارداری را دارید ولی در باردار بودن خود شک دارید فقط تست های بارداری می توانند به تایید بارداری به شما کمک کنند.

پریودهای از دست رفته ممکن است همیشه نشانه یا علامت بارداری نباشد، زیرا فقدان قاعدگی (آمنوره) می تواند ناشی از استرس یا عدم تعادل هورمونی باشد، در حالی که حالت تهوع، سرگیجه یا استفراغ می تواند ناشی از ویروس معده یا روده باشد. دقیق ترین راه برای تایید بارداری انجام تست بارداری در بیمارستان توسط پزشک متخصص زنان مجرب است. تست بارداری می تواند در عرض 1-2 ساعت نتایج را ارائه دهد و می تواند 100٪ نتایج بارداری را تایید کند.

پس از تایید، مادر باردار می‌تواند مراقبت‌های دوران بارداری را برای دریافت راهنمایی‌ها، بهترین شیوه‌ها و دستورالعمل‌های پیش از تولد برای مدیریت سلامت هم برای مادر و هم برای نوزاد متولد نشده برای اطمینان از بارداری روان و ایمن آغاز کند.

تست‌های بارداری به دنبال یک هورمون خاص – گنادوتروپین جفتی انسانی (HCG) – هستند که فقط در طول بارداری در بدن مادر تولید می‌شود. این آزمایش‌ها می‌توانند از ادرار یا خون برای جستجوی HCG استفاده کنند. تست های بارداری خانگی که از ادرار شما تشخیص بارداری می دهند، رایج ترین نوع هستند. در صورت استفاده صحیح، تست های بارداری خانگی 99 درصد دقیق هستند.

تست بارداری چگونه کار می کند؟

تست بارداری راهی برای تشخیص اینکه آیا باردار هستید یا خیر. اگر تست بارداری شما مثبت باشد، به این معنی است که شما باردار هستید. اگر آزمایش منفی بود، به این معنی است که شما باردار نیستید. تست‌های بارداری با شناسایی گنادوتروپین جفتی انسانی (HCG)، هورمونی که بدن شما هنگام بارداری تولید می‌کند، کار می‌کند.

از همان ابتدای بارداری، بدن شما شروع به تغییراتی برای حمایت از سلول هایی می کند که به کودک شما تبدیل می شوند. یکی از مواردی که خیلی سریع اتفاق می افتد، تولید HCG است. اگر باردار هستید، بدن شما شروع به تولید HCG بیشتری می کند. پس از کاشت تخمک بارور شده در رحم، حدود شش تا 10 روز پس از لقاح، سطح HCG شما شروع به افزایش می کند.

دو نوع اصلی تست بارداری وجود دارد، آزمایش ادرار و آزمایش خون. اغلب، آزمایش ادرار را در خانه با یک تست بارداری خانگی انجام می دهید. شما به راحتی میتوانید آن را از داروخانه تهیه نمایید. آزمایش خون برای بررسی بارداری در آزمایشگاه انجام می شود و شامل دادن نمونه خون شما می شود. راه دیگر برای تایید بارداری استفاده از سونوگرافی است. پزشک شما سونوگرافی را در مطب خود انجام می دهد.

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا ممکن است آزمایش بارداری انجام دهید. شما ممکن است در تلاش برای باردار شدن باشید و به نتیجه مثبت امیدوار باشید. ممکن است مشکلی را در زمینه کنترل بارداری خود تجربه کرده باشید. حتی ممکن است در شرف انجام یک روش پزشکی یا شروع یک داروی جدید باشید که ممکن است با بارداری پیچیده شود. مهم نیست دلیل آن چیست، اگر در مورد نتایج آزمایش خود سؤالی دارید، بهترین کار این است که با پزشک خود تماس بگیرید.

چه زمانی باید آزمایش بارداری بدهم؟

اگر فکر می کنید ممکن است باردار باشید، بهتر است یک آزمایش انجام دهید و مطمئن شوید. تست‌های بارداری خانگی می‌توانند در تشخیص زودهنگام بارداری متفاوت باشند. در بسیاری از موارد، ممکن است ۱۰ روز پس از لقاح، از یک آزمایش خانگی نتیجه مثبت بگیرید. برای نتیجه دقیق‌تر، منتظر بمانید تا زمان قاعدگی بعدی شما فرا برسد. به یاد داشته باشید، اگر آزمایش را خیلی زود انجام دهید، حتی اگر باردار هستید، ممکن است منفی باشد. اگر آزمایش منفی دادید و بعد پریود نشدید، آزمایش دیگری بدهید.

چه ساعتی باید تست بارداری بدهم؟

به طور کلی، بهترین زمان تست بارداری، اولین ادرار صبحگاهی است. با این حال، برخی از تست‌های بارداری به اندازه کافی حساس هستند تا HCG را بدون توجه به زمان انجام آزمایش تشخیص دهند. در صورت امکان، قبل از انجام آزمایش، صبر کنید تا سه ساعت از آخرین ادرار شما بگذرد. همچنین می توانید دو آزمایش بارداری انجام دهید تا تأیید شود که نتیجه یکسانی دریافت می کنید.

آیا حاملگی خارج از رحم در آزمایش بارداری نشان داده می شود؟

بله، اگر حاملگی خارج از رحم اتفاق افتاده باشد، همچنان در تست بارداری نتیجه مثبت خواهید داشت.
بارداری خارج از رحم به وضعیتی گفته میشود که تخمک لقاح‌یافته در جایی خارج از رحم و اغلب در لوله‌های فالوپ، لانه‌گزینی و رشد می‌کند. بارداری خارج رحمی با علائمی نظیر شکم‌درد، لکه‌بینی و یا خونریزی شدید خود را نشان می دهد و از آنجایی که تنها محل مناسب رشد جنین، رحم است؛ لذا با بزرگ شدن جنین، بافت غیرمعمولی که لانه‌گزینی در آن رخ داده است، پاره می‌شود و این امر می‌تواند حتی منجر به خطر مرگ برای مادر شود. بنابراین، به محض اطلاع از حاملگی خارج رحمی باید ختم بارداری یا سقط جنین انجام شود.

تو بارداری چی بخوریم؟

متخصصان پزشکی داشتن یک رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی غلیظ از جمله پروتئین های حیوانی و گیاهی مختلف، میوه ها، غلات و سبزیجات را در دوران بارداری توصیه می کنند.
آنها توصیه می کنند که غذاهای زیر را در اولویت قرار دهید:

میوه و سبزیجات

در حال حاضر، حدود 90 درصد از جمعیت ایالات متحده میزان مصرف توصیه شده روزانه سبزیجات را دریافت نمی کنند. برای پیروی از دستورالعمل های ملی، حدود 2.5 فنجان سبزیجات و 2 فنجان میوه در روز را هدف قرار دهید.

کربوهیدرات های پیچیده

کربوهیدرات های پیچیده شامل سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی شیرین و کدو حلوایی، غلات کامل مانند گندم و حبوبات مانند لوبیا یا نخود است.
اینها را به جای کربوهیدرات های تصفیه شده، که در نان سفید، پاستا و برنج وجود دارد، انتخاب کنید.
همچنین، افراد باردار با قند خون بالا ممکن است نیاز به نظارت دقیق بر مصرف کربوهیدرات خود داشته باشند. تیم پزشکی یک فرد، از جمله متخصص زنان و زایمان و یک متخصص تغذیه ، می تواند به ایجاد یک هدف کربوهیدرات بهینه برای هر فرد کمک کند.
کربوهیدرات های پیچیده انرژی را تامین می کنند و منبع خوبی از فیبر هستند که مصرف آنها در دوران بارداری مهم هستند.

پروتئین

بارداری دوره رشد و تکامل سریع است. در نتیجه، دریافت مقدار بهینه پروتئین منبع قابل اعتماد حیاتی است.
در دوران بارداری، تمرکز بر طیف وسیعی از منابع پروتئین به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مهم است.
پروتئین های گیاهی مانند: لوبیا، عدس، حبوبات، آجیل، دانه ها و کره های آجیل
پروتئین حیوانی: مرغ، ماهی، گوشت گاو یا تخم‌مرغ می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم بارداری باشد و اینها حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند.

چربی ها

چربی ها جزء جدایی ناپذیر هر رژیم غذایی سالم هستند و نقش کلیدی در دوران بارداری دارند. با این حال، انواع چربی مهم هستند. به عنوان مثال، دریافت اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 در دوران بارداری بسیار مهم هستند.
علاوه بر این، مصرف زیاد چربی های اشباع شده می تواند خطر عوارض بارداری را افزایش دهد.
یک فرد می تواند با خیال راحت برخی از چربی های اشباع شده را در دوران بارداری مصرف کند، اما برای سلامتی مطلوب، باید چربی های غیراشباع را بیشتر مصرف کند.
نمونه هایی از غذاهای غنی از چربی های اشباع نشده چندگانه عبارتند از:
ماهی های چرب مانند سالمون، شاه ماهی و قزل آلا
دانه کتان و تخمه آفتابگردان
گردو

فیبر

غلات کامل مانند جو، برنج قهوه ای، لوبیا و عدس، میوه ها و سبزیجات سرشار از فیبر هستند. این غذاها به سلامت کلی روده کمک می کنند و می توانند به افراد برای مدت طولانی تری احساس سیری کنند.
داشتن رژیم غذایی سرشار از فیبر می تواند خطر ابتلا به عوارض مرتبط با بارداری مانند هموروئید و یبوست را کاهش دهد.

نیاز به مواد مغذی در دوران بارداری

مادر در دوران بارداری و شیردهی به ویتامین های محلول در آب و چربی بیشتری نیاز دارد. این شامل فولات، کولین، و ویتامین‌های B12، A و D و غیره است.
پزشکان معمولاً به افراد توصیه می‌کنند که مکمل‌های قبل از بارداری، در طول و بعد از بارداری را مصرف کنند تا سطح مواد مغذی سالم را حفظ کنند و از بدن خود در طول بهبودی پس از زایمان حمایت کنند.

آهن و بارداری

آهن بخش قابل توجهی از هموگلوبین را تشکیل می دهد. هموگلوبین رنگدانه حامل اکسیژن و پروتئین اصلی در گلبول های قرمز است.
در طول بارداری، مقدار خون در بدن تقریباً 50٪ افزایش می یابد. برای ساختن هموگلوبین اضافی در خون، بدن به آهن بیشتری نیاز دارد.
اگر ذخایر آهن کافی نباشد، مادر باردار ممکن است دچار کم خونی شود و این خطرات را افزایش می دهد:
خستگی، تحریک پذیری و افسردگی
زایمان زودرس
وزن کم برای نوزاد
مرده زایی
همچنین، اگر کم خونی در اواخر بارداری ایجاد شود، خطر از دست دادن خون در هنگام زایمان بیشتر می شود.
غذاهای زیر منابع غنی آهن هستند:
گوشت کم چرب
گوشت پرندگان
ماهی سالمون
حبوبات
سبزیجات تیره

مصرف مکملها در بارداری

یک مادر تقریباً به تمام مواد مغذی محلول در آب و چربی در دوران بارداری نیاز دارد. در نتیجه، متخصصان پزشکی مصرف مکمل‌های دوران بارداری را قبل، در طول و بعد از بارداری برای حمایت از سلامت مادر و جنین توصیه می‌کنند.
یک مکمل مناسب دوران بارداری حاوی تمام مواد مغذی لازم است که شامل آهن، کلسیم، ویتامین دی، فولیک اسید و ید هستند و ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند. در ادامه به توضیح برخی از این ترکیبات می پردازیم:

اهن

یک مادر باردار باید 27 میلی گرم منبع مطمئن آهن در روز مصرف کند. اکثر مردم می توانند از یک رژیم غذایی سالم به اندازه کافی دریافت کنند. با این حال، مصرف مکمل ها در دوران بارداری می توانند کمک کننده باشند.

فولات

طبق گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO)، فرد باردار باید تا هفته دوازدهم بارداری روزانه 400 میکروگرم (میکروگرم) منبع مطمئن اسید فولیک مصرف کند.

ویتامین دی

مطالعات تخمین می‌زنند که 18 تا 84 درصد از مادران باردار در سراسر جهان کمبود ویتامین D دارند.
دستورالعمل‌های فعلی بیان می‌کنند که یک فرد در طول بارداری روزانه به 15 میکروگرم منبع مطمئن یا 600 واحد بین‌المللی (IU) ویتامین D نیاز دارد. همچنین مادران شیرده به 6400 منبع معتبر IU ویتامین دی در روز نیاز دارند.

فلز روی

مصرف مکمل های روی در دوران بارداری ممکن است کمی خطر زایمان زودرس را کاهش دهد. دریافت 11 تا 12 میکروگرم می تواند کافی باشد.

کولین

کولین برای سلامتی فرد باردار و کودک او مهم است. مطالعات نشان می دهد که اکثر زنان باردار در ایالات متحده 450 میلی گرم منبع مطمئن کولین را در روز دریافت نمی کنند.
بارداری نیازهای فیزیکی بدن را افزایش می دهد. یک مادر باردار می تواند رژیم غذایی خود را طوری تنظیم کند که این خواسته ها را برآورده کند و از رشد جنین حمایت کند.

تو بارداری چی نخوریم؟

برای کمک به جلوگیری از بیماری ها و سایر عوارض در دوران بارداری، از موارد زیر اجتناب کنید:
غذاهای دریایی حاوی جیوه: از کوسه، اره ماهی و مارلین اجتناب کنید یا مصرف آن را به حداقل برسانید.
گوشت‌های نپخته یا نیمه پخته: گوشت‌های کاملاً پخته را انتخاب کنید.

تخم مرغ خام: از مصرف تخم مرغ خام و هر گونه مواد غذایی حاوی آن اجتناب کنید.

پنیر نرم و کپک زده: پنیرهایی مانند بری و کامبرت خطر آلودگی لیستریا را دارند. لیستریا گروهی از باکتری ها است که می تواند باعث عفونت های بالقوه کشنده در افراد باردار و نوزادان آنها شود.

آیا افراد باردار باید نوشیدن الکل را به طور کامل ترک کنند؟

هیچ مقدار مطمئنی از الکل در دوران بارداری وجود ندارد. ایمن ترین منبع قابل اعتماد است که اصلاً نوشیدنی نداشته باشید.
الکل موجود در خون از طریق بند ناف به جنین می رسد و قرار گرفتن بیش از حد در معرض الکل می تواند به طور جدی رشد جنین را تضعیف کند.

همچنین، این خطر وجود دارد که کودک دچار اختلال طیف الکل جنینی شود. این می تواند منجر به مشکلات بینایی یا شنوایی، وزن کم و سایر عوارض شود.

آیا افراد باردار باید از کافئین اجتناب کنند؟

مصرف بیش از حد کافئین در دوران بارداری با افزایش خطر سقط جنین، مشکلات رشد جنین و وزن کم هنگام تولد همراه است.

مصرف کافئین به اندازه 100 تا 200 میلی گرم منبع مورد اعتماد در روز می تواند تأثیر منفی بر رشد جنین داشته باشد. دلایل اصلی این امر نامشخص است.

بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها به جز قهوه حاوی کافئین هستند. به عنوان مثال می توان به برخی نوشابه ها، نوشابه های انرژی زا، شکلات و چای اشاره کرد. برخی از داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا نیز حاوی کافئین هستند. یک پزشک، پرستار یا داروساز می‌تواند راهنمایی‌های بیشتری درباره بی‌خطر بودن داروها ارائه دهد.

ویتامین A در بارداری

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است، به این معنی که در کبد و سلول های چربی بدن ذخیره می شود. منبع سالم ویتامین A در دوران بارداری، ذخایر طبیعی کودک شما را برای آماده شدن برای چند ماه اول زندگی افزایش می دهد. سطح پایین ویتامین A می تواند بر عملکرد ایمنی کودک شما پس از تولد تأثیر بگذارد و آنها را بیشتر در معرض عفونت و بیماری قرار دهد.

چرا ویتامین A در دوران بارداری بسیار مهم است؟

ویتامین A به رشد یکی از پیچیده‌ترین و خارق‌العاده‌ترین قسمت‌های بدن کودک شما یعنی چشم‌های او کمک می‌کند. همچنین برای ایمنی و تولید سلول‌های پوستی آن‌ها مهم است و همچنین به ایجاد میلیون‌ها کیسه‌های هوایی کوچک به نام آلوئول در ریه‌های کودک شما کمک می‌کند. اینها به اکسیژن اجازه می دهند تا به خون منتقل شود و دی اکسید کربن به بیرون منتقل شود.

منبع سالم ویتامین A در دوران بارداری، ذخایر طبیعی کودک شما را برای آماده شدن برای چند ماه اول زندگی افزایش می دهد. سطح پایین ویتامین A می تواند بر عملکرد سیستم ایمنی کودک شما پس از تولد تأثیر بگذارد و آنها را بیشتر در معرض عفونت و بیماری قرار دهد.

ویتامین A به دلیل نقش حمایتی آن در سیستم ایمنی، برای سلامتی شما در طول بارداری نیز مفید است.

در دوران بارداری به چه مقدار ویتامین A نیاز دارید؟

دریافت مقدار مناسب ویتامین A در دوران بارداری یک عمل متعادل کننده است. مقدار زیاد آن می تواند به کودک در حال رشد شما آسیب برساند و منجر به نقایص مادرزادی شود، در حالی که مقدار کم آن خطرات خاصی را برای شما و رشد کودکتان به همراه دارد. اگر قصد دارید یک رژیم غذایی متعادل سالم داشته باشید، باید تمام ویتامین A مورد نیاز خود را دریافت کنید و از مصرف مکمل های اضافی حاوی آن خودداری کنید.

یک رژیم غذایی سالم تضمین می کند که کودک شما از حمایت تغذیه ای لازم برای رشد طبیعی برخوردار می شود. و از آنجایی که این ویتامین محلول در چربی است، بدن شما می‌تواند ذخایری از آن را در کبد ایجاد کند و برای زمانی که به آن نیاز دارید آماده است. اگر توصیه بیشتری می خواهید، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

میزان مصرف ویتامین A مرجع (RNI) شما در بارداری – مقداری که برای رفع نیازهای بیشتر افراد کافی است – کمی بالاتر از حد طبیعی است و 100 میکروگرم در روز است. نصف فنجان هویج خام حاوی 459 میکروگرم ویتامین A و نصف فنجان بروکلی حاوی 60 میکروگرم ویتامین A7 است. شایان ذکر است که غذاهای خاصی که حاوی ویتامین A هستند، مانند جگر، در لیست غذاهایی هستند که در بارداری باید از آنها اجتناب کنید. برخی از مکمل های ویتامین نیز حاوی سطوح بالایی از ویتامین A هستند، مانند روغن کبد ماهی، بنابراین باید در دوران بارداری از مصرف آنها اجتناب شود.

قرص ا اس ا در بارداری

آیا مصرف آسپرین در دوران بارداری خطرناک است؟ این سوالی است که ممکن است هرمادر بارداری آن را بپرسد. بله . آسپرین معمولا در دوران بارداری توصیه نمی شود مگر اینکه شرایط پزشکی خاصی داشته باشید.

گاهی اوقات، پزشک متخصص به افراد باردار توصیه می کند در صورت داشتن اختلالات لخته شدن خون یا سابقه بیماری به نام پره اکلامپسی، دوز پایین آسپرین مصرف کند. اگر چندین بار سقط جنین یا سقط های بارداری دیگر داشته اید، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که آسپرین با دوز پایین مصرف کنید. دوز پایین آسپرین حدود 60 تا 100 میلی گرم (میلی گرم) در روز است. آسپرین معمولی با دوز پایین که می توانید بدون نسخه بخرید 81 میلی گرم است. مصرف آسپرین با دوز پایین در طول بارداری بی خطر است.

دوزهای بالاتر آسپرین معمولاً در دوران بارداری توصیه نمی شود. آنها بسته به مرحله بارداری خطرات مختلفی دارند:
سه ماهه اول بارداری: در طول سه ماهه اول، دوزهای بالاتر آسپرین ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد. مصرف دوز بالا همچنین می تواند خطر ابتلای نوزاد به مشکلات پزشکی در بدو تولد را افزایش دهد که به آن نقص مادرزادی می گویند.

سه ماهه دوم بارداری: سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، به افراد باردار توصیه می کند که پس از هفته 19 بارداری از داروهایی به نام داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) استفاده نکنند. آسپرین نوعی NSAID است. مصرف NSAID ها می تواند باعث مشکلات کلیوی نادر اما جدی در جنین شود که می تواند منجر به سطوح پایین مایع آمنیوتیک شود و این می تواند مشکلات بیشتری برای جنین ایجاد کند.

اگر در دوران بارداری به دلیل شرایط پزشکی نیاز به مصرف آسپرین با دوز پایین دارید، مصرف آن را در هفته 19 قطع نکنید، مگر اینکه پزشکتان به شما بگوید این کار را انجام دهید. از ارائه دهنده خود در مورد مزایا و خطرات آسپرین در شرایط خود را سوال کنید.

سه ماهه سوم باداری: در کنار سایر خطرات، مصرف دوزهای بالاتر آسپرین در سه ماهه سوم بارداری، خطر بسته شدن زودهنگام رگ قلب جنین را افزایش می دهد. اگر مجبور به مصرف آسپرین در سه ماهه سوم هستید، ممکن است برای بررسی سلامت جنین اغلب به ملاقات های پزشکی نیاز داشته باشید.
استفاده از آسپرین با دوز بالا برای مدت طولانی در هر قسمت از بارداری، خطر خونریزی در مغز نوزادان نارس را افزایش می دهد.
اگر در دوران بارداری به مسکن نیاز دارید، با پزشک خود صحبت کنید. مصرف چیزی غیر از آسپرین، مانند استامینوفن ممکن است انتخاب بهتری باشد.

قرص جوشان ویتامین ث در بارداری

یکی از ویتامین هایی که نقش کلیدی در مراحل رشد جنین دارد ویتامین C است. ویتامین سی از جمله ویتامین‌های محلول در آب است و با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی می‌تواند در پیشگیری از برخی انواع سرطان و همچنین بیماری‌های قلبی-عروقی مفید باشد. به همین دلیل است که توصیه می شود همه گروه ها مصرف ویتامین سی را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند. درکنار رژیم غذایی استفاده از مکمل ها مانند قرص جوشان ویتامین سی یکی از راه های تامین ویتامین سی مورد نیاز بدن است.

مصرف ویتامین C به مقدار کافی برای مادر و جنین ضرورت دارد چرا که این ویتامین علاوه بر ترمیم زخم‌ها و بافت‌ها، به رشد استخوان‌ها و دندان‌های کودک نیز کمک می کند. همچنین ویتامین C موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و سطح کلاژن سازی بدن را نیز افزایش می دهد. جذب بهتر آهن در بدن و در نتیجه جلوگیری از کم‌خونی از دیگر فواید ویتامین C است.

ویتامین ث قبل از بارداری

دریافت ویتامین C در زنان نه تنها به بهبود تعادل هورمونی بدن کمک می‌کند، بلکه به تنظیم عملکرد تخمدان و چرخه قاعدگی نیز کمک می‌کند. ویتامین C حتی موجب افزایش سطح پروژسترون در بدن شده که به طور مستقیم بر بهبود سلامت رحم توسط پوشش ضخیم رحم تاثیر می گذارد. شانس بارداری در زنانی که در رژیم غذایی خود از مکمل‌های ویتامین C استفاده می کنند به طور قابل توجهی نسبت به زنانی که ویتامین C را دریافت نمی‌کنند، افزایش پیدا می‌کند.

سوالات متداول:

آیا ریختن اسپرم در دوران بارداری ضرر دارد؟

رابطه جنسی و ریختن منی یا اسپرم در واژن در دوران بارداری مشکلی برای جنین ایجاد نمی کند چرا که بیشتر اسپرم وارد شده به راحتی از دهانه واژن خارج می‌شود. اما بهتر است از این کار خودداری شود؛ چرا که در برخی موارد ماده موجود در منی منجر به زایمان زودرس خواهد شد.

ایا مصرف قرص ا اس ا در بارداری ضرر دارد؟

استفاده از آسپرین، برای درمان تب یا درد در زمان حاملگی توصیه نمی‌شود، چرا که ممکن است به جنین صدمه بزند و یا حتی منجر به بروز مشکلاتی در زمان زایمان و یا زایمان زودرس شود. در برخی موارد خاص، مصرف دوز خیلی کمی از آسپرین (۴۰-۱۵۰ میلی‌گرم در روز) در زمان حاملگی بی‌خطر است، اما این مورد نیز باید حتما طبق نظر و تجویز پزشک مصرف شود.

بارداری از چه زمانی مشخص میشود؟

علائم بارداری در برخی از زنان ممکن است یک یا دو هفته پس از لقاح (حدود هفته سوم یا چهارم بارداری) خود را نشان دهند، اما برخی از زنان ممکن است نزدیک به چهار یا پنج هفته پس از لقاح نشانه های بارداری را احساس کنند. لقاح تخمک و اسپرم، معمولا 14 روز بعد از اولین روز پریود و در دوران تخمک گذاری انجام می شود.

برای اقدام به بارداری چه باید کرد؟

اگر به‌تازگی تصمیم به بارداری گرفته اید ولی هنوز نتیجه ای ندیده اید، نگران نباشید چرا که بارداری اغلب به سرعت اتفاق نمی افتد، در واقع شما باید طی یک دوره 3 تا 6 ماهه اقدامات لازم را انجام دهید. شما می توانید موارد زیر را برای نتیجه گیری بهتر در نظر بگیرید:

به طور منظم رابطه جنسی داشته باشید

اولین اقدام برای بارداری و باردار شدن، داشتن رابطه جنسی به طور منظم است. بیشترین میزان بارداری در زوج‌هایی رخ می‌دهد که هر روز یا یک روز در میان رابطه جنسی دارند.

نزدیک به زمان تخمک‌گذاری رابطه جنسی داشته باشید

اگر نمی توانید هر روز یا یک روز در میان رابطه داشته باشید، بهتر است در هفته دو تا سه روز پس از دوران قاعدگی رابطه جنسی داشته باشید. این می تواند به شما کمک کند تا شانس باروری بیشتری داشته باشید.

وزن طبیعی خود را حفظ کنید

داشتن وزن ایده آل یکی از نکاتی است که باید برای بارداری درنظر داشته باشید. اضافه وزن و چاقی می تواند خطر اختلالات تخمک گذاری را افزایش دهد.

با پزشک یا متخصص زنان خود صحبت کنید

قبل از تصمیم به بارداری بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا سلامت شما را ارزیابی کرده و اقداماتی که موجب افزایش شانس بارداری شما می شود را برای شما بیان کند. همچنین قبل از بارداری پزشکان مصرف فولیک اسید را جهت کاهش خطر ابتلا به اسپینا بیفیدا و سایر نقایص لوله عصبی توصیه می کنند.

بهترین زمان اقدام به بارداری؟

برای مشخص کردن بهترین زمان بارداری، لازم است بدانیم که اسپرم در خارج از بدن مرد و داخل بدن زن، 3 تا 6 روز زنده می‌ماند؛ در حالی که تخمک پس از رهاسازی نهایتا تا 24 ساعت زنده می ماند. در نتیجه با توجه به اینکه نمی توان زمان دقیق تخمک گذاری را مشخص کرد، بهتر است از دو روز قبل تا دو روز بعد از تخمک گذاری رابطه جنسی وجود داشته باشد تا شانس باروری افزایش پیدا کند.

توجه داشته باشید داشتن تعداد رابطه جنسی بالا در این چند روز، الزاما به معنی بالارفتن احتمال بارداری نیست؛ چرا که ممکن است کیفیت اسپرم و قدرت باروری آن کاهش یابد.

چند روز بعد از پاک‌شدن اقدام به بارداری کنیم؟

یکی از پرتکرار‌ترین سوالات خانم‌ها، این است که چند روز بعد از پاک شدن اقدام به بارداری کنیم. به طور کلی، توصیه می‌شود که پس از 3 تا 5 روز بعد از پاک شدن یا پایان پریودی، اقدام به بارداری کنید؛ زیرا در این زمان، چرخه تخمک گذاری شروع می شود و بهترین زمان برای بارداری است.

آیا می توانم زمان تخمک گذاری را مشخص کنم؟

بله تا حدودی می توان زمان تخمک گذاری را مشخص کرد. برای این کار می توان از روش‌های تعیین تخمک‌گذاری استفاده کرد که شامل استفاده از اپلیکیشن‌های پریود، کیت تخمک گذاری، اندازه‌گیری دمای بدن در روزهای مختلف چرخه قاعدگی و بررسی مخاط و ترشحات دهانه واژن است.

البته این در مواردی است که زن دارای قاعدگی منظم باشند، اگر دارای قاعدگی نامنظم هستید یا دوره‌های خیلی طولانی دارید، بهتر است در این زمینه با پزشک مشورت کنید.

تو بارداری میشه رابطه داشت؟

اگر دوره ی بارداری نرمال و طبیعی را طی می کنید، در تمام نه ماه به خصوص سه ماه اول بارداری هیچ مانعی برای رابطه جنسی در بارداری وجود ندارد. اما در صورتی که طبق نظر پزشک احتمال خطر زایمان زودرس برای شما وجود داشته باشد بهتر است از این کار خودداری کنید.

بارداری تا چه سنی امکان دارد؟

خانم‌ها می‌توانند از زمان شروع پریودی تا زمانی که به یائسگی می‌رسند باردار شوند. در واقع میانگین سن باروری در خانم‌ها از سن ۱۲ تا ۵۱ سالگی است. هرچه سن شما بالاتر برود، احتمال بارداری کاهش یافته و بارداری دشوارتر می شود.

تو بارداری اسید فولیک چند بخوریم؟

میزان توصیه شده اسید فولیک برای خانم های باردار 600 میکروگرم در روز است. هر مکملی که حاوی این مقدار فولیک اسید به تنهایی یا همراه با ویتامین یا مینرال های دیگر باشد در زمان بارداری می توان استفاده کرد.

تو بارداری میشه دندون کشید؟

کشیدن دندان در دوران بارداری بی‌خطر است، اما در صورتی که نیاز به کشیدن دندان دارید، بهتر است در سه ماهه دوم بارداری این کار را انجام دهید، چرا که سه ماهه اول بارداری به دلیل رشد اندام های حیاتی جنین، مصرف داروها و انتی بیوتیک ها رشد جنین را به خطر می اندازند.

تو بارداری میشه روزه گرفت؟

زنان بارداری که قبل از بارداری و حین آن تغذیه مناسبی داشته اند و دچار تهوع و استفراغ دوران بارداری نیستند و موادغذایی کامل در زمان بارداری مصرف می کنند و توان جسمی خوبی دارند، می توانند روزه بگیرند.

منابع:

https://www.medparkhospital.com/en-US/lifestyles/symptoms-of-pregnancy
https://draesthetica.co.uk/skincare/face-has-changed-from-pregnancy/
https://www.plannedparenthood.org/blog/how-can-i-calculate-how-many-weeks-pregnant-i-am
https://my.clevelandclinic.org/health/diagnostics/9703-pregnancy-tests
https://www.medicalnewstoday.com/articles/246404#summary
https://www.aptaclub.co.uk/pregnancy/diet-and-nutrition/key-vitamins-and-nutrients/vitamin-a-in-pregnancy.html
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pregnancy-week-by-week/expert-answers/aspirin-during-pregnancy/faq-20058167

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.